חלום על אדם קרוב שנפטר

חדשות כיפה הרב יוגב כהן 26/02/17 12:36 ל בשבט התשעז

שאלה

שלום כבוד הרב

יש לי שאלה בנושא חלום שחלמתי

קצת על עצמי

אני בן 26 קצין בצבא והתחלתי להתחרד בתקופה האחרונה בקרוב אני משתחרר מהצבא

לפני 11 חודשיים סבתא שלי נפטרה והיה בנינו קשר כמו של אמא ובן

חלמתי שאני מתעורר בוכה ופתאום סבתא שלי נעמדה לידי חיבקה אותי נתנה לי נשיקה ואז ישבנו שהיא מחזיקה לי את היד

יש לזה פירוש?

אודה לך על העזרה

שבוע טוב וחודש טוב

תשובה

שלום וברכה

יישר כח על ההתקרבות למסורת ישראל. כדאי לך להעמיק יותר בלימוד התורה בשביל שתוכל לבנות את חייך על אדני התורה. כדאי לך לבדוק את מכון מאיר המציע מסלולי לימוד לבעלי תשובה.

במסכת ברכות פרק תשיעי ישנן שתי גישות בנוגע לחלומות.
האחת- "חלומות שווא ידברו", ואין להתרגש מהחלום, כיוון שהאדם חולם בד"כ מה שהוא הרהר במהלך היום.
השנייה- "החלום הולך אחר הפתרון", וכפי שאדם יפרש את החלום כך יהיה.

בפועל, הנושא לא נפסק ברמב"ם ובשולחן ערוך. ואין הדרכה מסודרת לפי תורת הנגלה על החלומות. אלו המתעסקים בתורת הסוד ינסו להסביר, אך כאמור אין וודאות מוחלטת להבין את משמעות החלום.

מה שכן, בהלכה מוזכר שמי שחלם חלום שמבעית אותו- יש לו להתענות ולהתפלל בברכת כוהנים נוסח מסוים.

לכן, תמשיך בחייך ותוכל ללמוד תורה ולתת צדקה לעילוי נשמתה.

בברכה

יוגב כהן
הר ברכה