חלום מוזר...

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 25/02/11 13:15 כא באדר א'

שאלה

שלום, אני בחורה מסורתית (לא דתייה-לא שומרת שבת)בת 32 לא נשואה, לפני כארבע שנים אפילו יותר חלמתי חלום מוזר שעדיין אני זוכרת אותו, ובדיוק דיברתי עם חברים על חלומות מוזרים כולם התפלאו ואמרו לי שאני צריכה לעשות איתו משהו:

חלמתי שאני הולכת ברחוב דיזינגוף בתל אביב ורואה חנות קטנה ומסתורית וצרה, אני רוצה להיכנס לחנות בכניסה אני רואה אישה דתייה (שהבנתי כי אשתו של הרב) עם מטפחת לבנה שאומרת לי מה אני רוצה?, ואני אומרת שבאתי לרב, היא אומרת שבשום אופן אני לא יכולה להיכנס, ואני מתעקשת ורואה את הרב בקצה החנות בחדרון ואומרת שהרב מסטפנש קורא לי, היא טוענת שאין מצב שאכנס אני לבושה לא צנוע (זה קיץ) ואני עם חולצה קצרה, אני אומרת לה שזה בסדר הוא קורא לי , אני מתעקשת , אני מרגישה שאני מתעצבנת כי היא חוסמת אותי, לבסוף אני מצליחה להיכנס לרב מסטפנש ואני זוכרת שאני נכנסת אני מתרגשת אני ממש זוכרת את פניו ואת העיניים שלו והוא מדבר אלי דברים טובים אני לא זוכרת מה...

החלום ממש מטריד אותי מאז שסיפרתי אותו לחבריי והבנתי עד כמה הוא הזוי הרי אני כ"כ רחוקה מהעולם הזה. והמליצו לי ללכת לבקר את הקבר שלו?

מה דעתך? בלי קשר אני חברים אמרו לי שאולי בגלל זה אני בורחת וחוששת מזוגיות ואולי אם אעשה משהו חיי יישתנו, האומנם?!

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

אני מבין היטב את החוויה שעוברת עלייך.
קשה לי לענות על השאלה, שהרי איני פותר חלומות, ואני גם לא מאמין שיש מישהו שהוא פותר חלומות אמיתי. רק את יכולה לדעת מה החלום הזה מחולל בתוכך.
נראה לי כי אם החברים שלך צודקים – אז את יודעת גם מה הכיוון של הפיתרון. הפיתרון אינו היצמדות לחלום, או הליכה לקברים, או כל דבר אחר כזה. הפיתרון הוא בחירה חופשית עצמאית שלך להפסיק לברוח, ללמוד זוגיות, להסכים להיפתח כדי שמישהו אחר ייכנס בתוך עולמך, ולהיכנס בתוך עולמו של זה שפותח בפנייך את נשמתו.
לכי בדרך זו. היא טובה יותר

כל טוב ושבת שלום

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן