חלום מאד מעניין שחלמתי

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 14/08/09 14:49 כד באב התשסט

שאלה

חלמתי את החלום הזה ביום,והוא היה מאד ברור וחזק,הוא דיי ארוך אני זוכר מתוכו רק דברים ספציפים:

1. שאני בוכה עמדתי בדוכן כזה שאני צריך לקבל תעודה כזאת,והתור היה ארוך ואני הייתי הדתי היחיד שם,ודחפו אותי כזה ונפלתי הצידה,ואז אחד אמר עליי ''ימכרו אותו כמו שמכרו את יוסף...''ועוד משהו הוא אומר פשוט לא זוכר. ואז קמתי,אני לא בדיוק אבל נתתי לו משהו והוא נתן לי הזה בקבלה והוא אמר משהו כזה ''אתה רוצה לייצג אותי...'' לא זוכר ממש, והתחלתי לבכות והייתה לי תחושה שעשיתי קידוש שם שמיים..

2.אני עומד מול המראה ואני מסדר את השיער אז הוא מעורבב עם שערות לבנות כאלה

3.אני עולה הביתה, ואני רואה איזה בחור מסתכל על אישה משבח אותם נשמע קצת מוזר אבל כן,ואני כזה בעלייה חסיתי את עיניי..לשמור על העיניים.

חלמתי את החלום ביום.

חלמתי אותם באופן ברור וחזק ובהיר.

ואני מרגיש שיש פה מסר משמיים

אשמח לדעת

תשובה

שלום

יש מסורת מרבינו חיים מוולוז'ין תלמיד הגר"א, שאין להתרשם מחלומות בימינו.
אנו איננו יוסף הצדיק או שלמה המלך הקדושים והעליונים, אליהם דיבר ד' בחלום.

אנו פוגשים את ד' בהיותנו ערים, בדעת בהירה, כהדרכת התורה- ובחרת בחיים, בחירה מודעת.

אם עדיין אתה חושש, עשה התרת חלום, ככתוב בסידורי עדות המזרח.

אם אתה עדיין חושש, עשה תענית חלום.

אך כאמור, אל תחשיב את הדברים הללו, התמקד בחייך ובמוסר שלך.

כל טוב