חלה מתוקה ל'מוציא'

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 07/02/12 21:36 יד בשבט התשעב

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב!

בכל שבוע אבא שלי קונה לפחות 10 חלות קטנות ומתוקות לשבת. אנחנו משתמשים בלפחות ב-6 מהחלות לסעודות שבת והשאר אנחנו משאירים להמשך השבוע. לאחרונה שמתי לב שיכול להיות שיש בעיה עם ברכת החלה המתוקה. אני כבר חודשים מברך על חלה זו 'המוציא' ולאחרונה גיליתי שיש סיכוי שברכת החלה היא 'מזונות'. בדקתי על כך באינטרנט וגיליתי שצריך שלא תהיה יותר מדי מתיקות, יש מתיקות רבה בחלה אך מרגישים בטעם של לחמנייה קצת. קראתי גם שעל חלות כאלו צריך לברך 'המוציא' רק אם אוכלים 216 גרם מהן. בשבתות אני מנסה לאכול כמה שיותר מהחלות. אבא שלי בטוח לא יסכים לקנות חלות גדולות כי זה עולה מלא כסף, בחנות שהוא קונה את החלות לא רשום מה ברכת החלה המתוקה והוא גם לא שואל, אך הרבה דתיים קונים שם את החלות המתוקות הקטנות לשבת. ניסיתי הרבה פעמים לשכנע אותו שיקנה רק 2 חלות גדולות לסעודת הלילה ובבוקר נברך על הקטנות, אך הוא לא מסכים. האם אני יכול להמשיך לברך על החלות המתוקות 'המוציא' כדי ליצור שלום בית ולמנוע ריבים מיותרים בנוגע להלכות של הברכה? או שמא אי אפשר לברך על חלה מתוקה 'המוציא', איך אפשר לפתור את בעיה זו?

ד"א, אני ספרדי.

תודה מראש על התשובה

אבישי

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

כיוון שהפת איננה מתוקה מאד, אלא יש בה מתיקות, ולדעת הרמ"א צריך שהרוב יהיה מהדבש והסוכר והם העיקר, וכמו כן אתם קובעים על פת זו סעודה, על כן ברכתם המוציא אפילו אם לא אכלו 4 ביצים.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון