חלב תנובה שאינו למהדרין

חדשות כיפה הרב רונן לוביץ 08/04/07 11:30 כ בניסן התשסז

שאלה

שלום כבוד הרב!!

רציתי לדעת האם בחלב תנובה שאינו למהדרין ישנה אבקת חבל נוכרי?

ואם לא, אז מדוע הוא לא למהדרין?

תודה רבה!

תשובה

חלב תנובה מכיל חלב בלבד, ללא כל תוספות (גם לא תוספת מים), ובוודאי שאין בו כל אבקה. ההבדל בין מהדרין לאינו מהדרין הוא שהמהדרין הוא חלב המגיע מרפתות בהם החליבה מתבצעת ע"י נוכרי, ואילו חלב שאינו למהדרין מגיע מרפתות בהם יש חליבה ע"י יהודי. יש להדגיש שאסור לחלוב בשבת, ונחלקו הפוסקים האם מדאורייתא או מדרבנן, אולם יש כמה סיבות הלכתיות חזקות להתיר את שתיית החלב שנחלב באיסור, ולכן נכון ומדויק לקבוע שחלב שנחלב ע"י יהודי בשבת כשר, אך לא למהדרין.
בברכה,
רונן לוביץ