חלב עכו"ם

חדשות כיפה רבני ישיבת הר ברכה 27/12/05 17:20 כו בכסלו התשסו

שאלה

האם מותר לאכול בימינו חלב נוכרי?האם זה איסור או מנהג?

תשובה

שלום לך

יישר כוח על ההתעניינות

דין חלב נוכרי הוא איסור דרבנן . וליתר ביאור ודאי שאסור לשתות חלב שגוי חלב אותו בעצמו ללא שום פיקוח . הדיון הוא סביב חלב שנחלב במחלבות של גויים שעליהן ישנו פיקוח ממשלתי . בדבר הזה נחלקו הפוסקים וישנם אוסרים וישנם מתירים .
הדיון בארץ הוא בעיקר סביב אבקת חלב שנעשתה מחלב כשר שהיה בפיקוח ממשלתי וגם פה ישנם המתירים וישנם האוסרים .

לכן למעשה אם מגישים לנו חלב שבדואי חלב בעצמו ללא שום יהודי שעומד על ידו ודאי שסור לשתותו .
אבקת חלב נוכרי שנמצאת בחלק ממוצרי השוק שיש עליה השגחה של כשרות רגילה בזה יש מחלוקת וכיון שזהו איסור דרבנן הרוצה להקל יש לו על מה לסמוך.

בברכה
יזהר אשור
צוות ישיבת הר ברכה