חלב נוכרי

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 17/12/01 16:28 ב בטבת התשסב

שאלה

ברצוני לשאול את הרב לגבי חלב נוכרי וכן על אבקת חלב נוכרי .

תשובה

בחו"ל היו רבנים שהתירו אבקת חלב נכרי כיון שלא היה בנמצא חלב ישראל. והיה קשה לחיות ללא חלב על כן התירו בגלל שסמכו על כך שהנכרים לא יערבבו חלב לא כשר בחלב הכשר.
אבל היתר זה הוא בדיעבד גדול ובארץ לא סמכו על ההיתר הזה. גם בחו"ל מתחילים היום למצוא פתרון לבעיה ויש בנמצא חלב ישראל בהרבה מקומות. ודוקא בזמן שבחו"ל התחילו לפתור את הבעיה התחילו בארץ להשתמש בחלב נכרי שכאמור לעיל היתרו מפוקפק.
אני מציע לך לא להשתמש בשום דבר שיש בו חלב נכרי או אבקת חלב נכרי גם מטעמי כשרות וגם כדי להשתמש בתוצרת הארץ. היא יותר בריאה, יותר טובה, יותר כשרה, וקניתה מוסיפה כוח למדינה.

כיון שבהלכה לא