חלב נוכרי

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 15/01/07 01:00 כה בטבת התשסז

שאלה

בס"ד

מאז ומתמיד הייתי אוכל שוקולדים של עלית שמכילים חלב נוכרי,

בשבוע האחרון שמעתי שאסור לאכול חלב נוכרי

וזה דבר שאינו כשר.

שאלותי הם:

1. האם באמת יש איסור לאכול חלב נוכרי?

2. מה דרגת(חומרת האיסור)? (זה כמו כל איסור של מאכל שאינו כשר כמו חלב של גמל)?

3. אם באמת זה אסור לחלוטין? אז מדוע לא אוסרים זאת על כלל הציבור הדתי? מדוע אין מפיצים זאת בכל רחבי העולם?

מדוע לא מזהירים בבתי הכנסת שאסור לאכול חלב נוכרי?

ומדוע לא מבקשים מחברות כמו עלית להוריד את המילה כשר מעל שוקלדים שמכילים חלב נוכרי?

(הרי לציבור הדתי יש כוח)

הרי אם זה אסור אז למה לא למנוע מיהודים לחטוא ולאכול מוצרים שמכילים אבקת חלב נוכרי?

את רוב מי שאני שואל בציבור הדתי אם הוא יודע האם מותר לאכול מוצרים בעלי אבקת חלב נוכרי ורובם משיבים שכן (כלומר אם זה אסור אז אין מודעות ויש הכשלה ברבים אם אפשר למנוע אותה אז למה לא)

מצפה לתשובה

תודה

תשובה

לשואל שלום רב.
אסור לאכול חלב נוכרי. הדיון הוא לגבי אבקת חלב נוכרי. זה לא היה קיים בזמן חז"ל ועל כך לא גזרו. ולכן יש מחלוקת אם גם זה נכלל באיסור או לא. יש שאוסרים חלב נוכרי ויש שמתירים, ואפשר לסמוך עליהם. ולכן כתוב על האריזות כשר לאוכלי א' (=אבקת) חלב נוכרי, וכל אחד נוהג כמנהגו.
בברכה
אפי קיציס