חלב נוכרי וכיור אחד

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 17/09/03 05:39 כ באלול התשסג

שאלה

שלום לרב.

יש לי 2 שאלות:

1. ראיתי שהרב ענה לגבי חלב נוכרי שאסור, אני יודעת שאצלינו לא מקפידים על כך, יש איזשהו מקום להקל בכך?

2. יש לי בדירה רק כיור אחד, חברה שלי (תימנייה) נוהגת לשטוף את הכיור עם סבון לפני שמחליפים מבשרי לחלבי ולהיפך, האם אני יכולה גם לנהוג כך? ואיך צריך לנהוג ע"פ האשכנזים?

תודה רבה.

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

1)לגבי חלב נוכרי יש מהפוסקים האשכנזים שמתירים ויש שמתירים רק בתערובת או אבקת חלב ויש מהפוסקים שמתירים רק לחולה או למי שזקוק וראוי ונכון להחמיר ולא להשתמש בחלב נוכרי אלא לצורך גדול כיוון שהזוהר מקפיד על כך שחלב נוכרי מטמטם את הלב .
2)כיור אחד - נכון הוא שהאשכנזים מחמירים יותר בר נותן טעם אולם את יכולה לנהוג כחברתך ולשטוף את שאריות האוכל בין בשר לחלב .

בברכה,

עוזיאל

.