חלב נוכרי- דחוף להשבוע

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 22/06/08 20:24 יט בסיון התשסח

שאלה

בס"ד

לרב שלום רב,

השבוע בע"ה אני יש לי יומולדת.. ולקראת היום הולדת רציתי לקחת על עצמי 2 דברים לשנה הקרובה.

דבר ראשון חשבתי ללמוד ספר מסוים פעמיים בשבוע (עדין לא החלטתי איזה)

הדבר השני אני רוצה להתחיל לשמור על חלב נוכרי, אבל לפני שאעשה כן, רציתי להבין קצת יותר לעומק מדוע אנשים שומרים על חלב נוכרי (אני יודעת את הבסיס של הבסיס...)

אם תוכל להסביר לי, או להפנות אותי למקור מסיום אשמח מאוד.

מי יתן וה' יתן לי את הכוח לעמוד בשני דברים אילו..

תודה רבה,

ושבוע מלא אור:)

תשובה

חז"ל גזרו שלא לשתות חלב שנכרי חלב את הבהמה, כי יש חשש שיערבב בו חלב של בהמה טמאה.
החשש הזה קיים גם היום, במחלבות שונות, כי הערבוב מאד מוסיף טעם ועמידות לחלב.
בכל אופן הגזירה קיימת, ואסור לשתות חלב מחליבה של גוי, אלא אם כן היתה השגחה של יהודי בשעת החליבה.
בארץ מצוי יותר שבמוצרי שוקולד וכד' יש "אבקת חלב נכרי"
זה כבר סיפור קצת שונה, שלגביו יש מחלוקת, אם זה בתוך הגזירה או לא, כי בתקופת חכמים לא היתה אפשרות לעשות אבקה או לייבש חלב של בהמה טמאה. בזה דעת הגר"מ אליהו שליט"א לאסור, ואילו הרב ליאור שליט"א מתיר.
אם אצלך בבית לא מחמירים בזה , אני מציע שלא תקבלי על עצמך חומרא כזו, ותסתפקי בהקפדה שלא להשתמש במוצרים שיש בהם חלב נכרי ממש.