חלב ופרווה

חדשות כיפה רבני כושרות 12/02/12 22:31 יט בשבט התשעב

שאלה

שלום רב,

האם מותר לעקר בקבוק של תינוק שמשתמשים בו גם למטרנה חלבית בתוך סיר פרווה? האם הסיר נשאר אח"כ פרווה? ומה הדין אם כבר נעשה (הסיר צריך הגעלה, אסור להחזיר אותו להיות פרווה)?

תשובה

שלום וברכה

ראשית הקערה נשארה פרווה ואין צורך להכשירה, כמו כן אפשר לכתחילה לעשות כן כיון שמדובר בנ"ט רביעי - המטרנה נתנה טעם בבקבוק, הבקבוק נותן טעם במים שבקערה (שהיא כלי שני וזו עוד קולא ), המים נותנים טעם בקערה, ומאכל שיהיה בקערה יעבור אליו טעם רביעי, לכן אין להחמיר כלל.

www.kosharot.co.il