חינוך

חדשות כיפה צוות רבני ישיבת ההסדר כרמיאל 14/04/10 16:06 ל בניסן התשע

שאלה

אחיין שלי בן 14 מסתיר מהוריו את עובדת היותו מחובר לפייסבוק (רשת חברתית)ואף ביקש מאיתנו לא לספר להם על כך, אשתי ואני מחוברים לרשת זו ורואים את "הגיגיו ואוצר המילים" שלו וממש מתלבטים אם להתערב בדרך כלשהיא... השאלה אם לספר להם או שלא מפני שהוא ביקש, והאם ישנה דרך התערבות נוספת?

תודה

תשובה

בס"ד

שלום לכם

השאלה היא כיצד יגיבו הוריו לתגלית שלכם. האם ההורים ידעו לפנות אל הילד בדרך שבו הוא יבין ויפסיק מתוךם הבנה, או שזה יסתכם בעונש, ובכח מצד ההורים.

האם אתם לא יכולים לדבר איתו, על משמעות הדבר?
להראות לו לאן זה יכול להגיע, ולגרום לו להפסיק את זה?

אם שני הדברים הללו לא מתאימים, הייתי משכנע את ההורים לעבור לרימון, בלי לספר להם על הפייסבוק ואז זה יימנע מעצמו בלי להגיע לעימות עם הנער.

בהצלחה