חינוך לכשרות בחברה הישראלית

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 16/08/09 20:20 כו באב התשסט

שאלה

שלום רב.

אנחנו זוג חוזרים בתשובה ומקפידים לאכול כשר .

יש לבעלי דודים שכשאנו באים אליהם הם כל הזמן נטפלים אלינו והפעם האחרונה שהיינו אז אמרו לנו שתעודות כשרות זה סתם זיוף ודוד של בעלי אמר שהוא עבד במפעל למשקאות קלים והמשגיח אפילו בלי לבדוק , אמר שזה כשר ושזה סתם כדי להוציא כסף מבכעלי העסק ושהרבה דתיים שקרנים וכו' הם לא מבינים למה אנחנו מסתמכים על תעודת כשרות ואיך אנו יודעים האם זה באמת כשר , הם נורא מתעצבנים כי אנו לא אוכלים אצלם ופעם היינו באולם בלי תעודה וגם לא אכלנו וזה נורא מעצבן אותם. לי לא היו תשובות והרגשתי נורא , הם טוענים שכל הבשר מגיע מאותו מקום פשוט שמים מדבקה של כשר וזהו. וגם אמרו לנו שתעודת כשרות עולה הרבה כסף וזה הכל נוכלים. בפעם הבאה מה עלינו לענות להם? כל פעם שיש משהו לא סימפטי על דתיים או שדתי אנס או גנב וכו' הם באים אלינו בטענות כאילו שאנחנו מייצגים את כל הדתיים .

תודה מראש.

תשובה

בסד
שלום רב
במידה מסוימת הם צודקים .לצערנו ולבושתנו .
אין ספק כי בזמן האחרון הכשרות הפכה לעסק מסחרי מכניס.וכמו בכל מקום יש מעידות וישנם אנשים לא הגונים המופקדים על מערכות אלו .

יחד עם זאת ובכל זאת אנו ממשכים להקפיד על תעודת כשרות.
כן כן כי ישנם מפעלים מסןבכים המצרכים ידע רב בתחום הכשרות ונסיון גדול כדי להדריך את הציבור בענים אלו.

אתם יכולים להחליט בעצמכם אם עלולה להיות בעית כשרות במוצרים מסוימים .
למשל לא צריך כשרות על מיים ולא על חומרי נקוי
כמו כן אין בעיה מיוחדת במשקאות קלים.
אתם יולים להפריש תרומות ומעשרות על פירות וירקות .
למרות שבדרך כלל אנשים קונים במרכולים ושם כבר הפרישו.
אבל [יש להזהר מאד מלהעליב או לפגוע ביהודי בגלל הקפדה אישית שלכם על כשרות.]

בענין הדוגמא האישית השללית שכלי התקשורת מפרסמים על דתי גנב וכאלה
אז פשוט .אל תגנו בשום פנים על הדתי ..פשוט תסכימו איתם ואז לא תהיה כל כך התנגדות לדתיים. אחר כך תגידו להם כי אתם גם דתיים ואנכם גנבים ומדוע הם מכלילים.?

[יש לזכור תמיד, כי ההתנהגות שלכם היא היא קידוש השם בעצמה .]
המשכו ללמוד את ההלכות כדי שיהיו לכם תשובות לעצמכם בענין הכשרות והחברה.
בברכה