חינוך ולדורף

חדשות כיפה הרב רונן לוביץ 22/12/07 20:40 יג בטבת התשסח

שאלה

שלום ושבועה טוב!

אני סטודנטית במכללת דוד ילין,ומאוד התרשמתי מהגישה אנטרופוסופית לחינוך.אני לא רואה את העצמי כמחנכת בבית ספר אנטרופוסופי,אבל חושבת שזה מועיל מאוד להכניס חלק מהשיטה לבתי ספר רגילים.השאלה שלי נובעת מכל מני דעות לגבי גישה חינוכית זאת,כגון,שזה נגד היהדות וחיי תורה..אני אישית לא הרגשתי את זה כנכון,אבל בכל זאת מבלבל,אשמח לקבל דעה תורנית.(הגישה מותאמת לחתפתחות של הילדים ועל המקצב החיים של אדם,בשילוב רב של אומנויות)תודה רבה.

תשובה

שלום רב,
לאור מה שידוע לי על החינוך האנתרופוסופי הנהוג בבתי ספר ולדורף, אין בו כשלעצמו כל סתירה ליהדות. השיטה עוסקת בעיקר בכלים ובמתודות, כגון סמכותיות המורה, המשכיות מורה אחת עם קבוצתו, דגש על אמנות ועבודת ידיים, הימנעות מבחינות, המרכיבים שציינת בשאלתך ועוד, ואינה מחדירה תכנים שיש בהם בעיה עקרונית. לכן אינני רואה מניעה ללמוד אותה. כמובן, יש לשים לב שהמורים מהם את לומדת לא יהפכו להיות מורי הדרך הרוחניים שלך, ושלא תתפתי לראות בשיטה האנתרופוסופית חלופה רוחנית ח"ו ליהדות.
כל טוב,
רונן לוביץ