חימום בשר וחלב במקרוגל

חדשות כיפה צוות ישיבת הר עציון 21/08/06 21:39 כז באב התשסו

שאלה

שלום! רציתי לדעת אם מותר לחמם באותו מקרוגל בשרי ואח"כ חלבי? אם כן איך לעשות זאת?...

תשובה

שלום רב! ישר כח, זוהי באמת שאלה חשובה.
מותר לחמם בשר ואח"כ חלב באותו מיקרוגל, אך צריך לשים לב לשני דברים:
א. צריך לשים לב שהמאכל לא מלכלך את המיקרוגל. למשל, צריך לשים לב שהצלחת של המיקרוגל לא מתלכלכת (ולכן אסור לשים את המאכל ישירות על הצלחת של המיקרוגל אלא צריך לשים אותו על צלחת משלו).
ב. אסור שהמאכל יעלה אדים בחלל המיקרוגל. על מנת לפתור בעיה זו צריך לכסות את המאכל בכלי אחר, כך שהוא יהיה מכוסה לחלוטין (צריך לשים לב במיוחד בדברים הנוטים יותר להעלות אדים, כמו רוטב).

בתיאבון,
רועי, צוות ישיבת הר עציון