חילול שבת

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 09/08/15 14:03 כד באב התשעה

שאלה

שלום כבוד הרב,

בשבת האחרונה התארחנו, והפעלנו את המאוורר בכוונה שידלק במהלך כל השבת. לא ידענו שיש שעון שבת והמאוורר נכבה במהלך הלילה. בעלי התעצבן מאד (ישנו בחדר אחד עם שני ילדיינו) ואמר דברים קשיים אז הלכתי והדלקתי בחזרה את השעון שבת. איך עלי לתקן את העבירה החמורה שעשיתי? אני מרגישה נורא עם זה.

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד

הדברים שאת. כותבת מראים את החרטה העמוקה שאת נמצאת בה
ובזה מתחילה התשובה האמיתית. נראה שכדאי גם להוסיף בוידוי של הימים הנוראים. אבל מעל הכל אם אפשר לדאוג ללמוד הלכות שבת בבית בסעודות וזה דבר גדול.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי