חילול שבת

חדשות כיפה הרב אייל קרים 13/04/03 14:51 יא בניסן התשסג

שאלה

שלום לרב,

שאלתי היא האם לשמוע מוזיקה בשבת כאשר לא אני(!) הפעלתי את המוזיקה זה חילול שבת.

קצת רקע: אני בחורה דתיה שאף-פעם לא חיללתי שבת ח"ו אך בשבת האחרונה שהיתי במלון והיתה מוזיקה בליל שבת ושמעתי אותה מצוין, האם חיללתי שבת?????

(מקווה מאוד שלא)

אשמח לקבל תשובה במהרה, תודה!

תשובה

שלום
אם אינך נהנית מהמוסיקה- מותר לשמוע. אם את נהנית- אסור, כי את נהנית מחילול שבת של יהודי. אבל אם אין לך לאן ללכת, או שקשה לך לעזוב את המקום מותר לשמוע כי הנאה הבאה לאדם בעל כורחו לא נאסרה.
אייל קרים