חילול שבת ע"י הגיס

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 27/01/04 04:33 ד בשבט התשסד

שאלה

שלום רב כב' הרב,

ברצוני לשאול שאלה הקשורה לשבת.

אחותי נשואה מזה כחודשיים לבחור שאינו שומר שבת (אחותי כן שומרת שבת), מקצועו של הבחור- נהג חירום במד"א, תפקיד שמצריך עבודה בשבתות.

לאחרונה התעוררה בעיה במשפחה, כשרצינו להזמינם לשבת ציינה אחותי שבעלה עובד בשבת ושהוא יבוא אלינו לאחר סיום המשמרת.

אימי אמרה לאחותי שהם אינם יכולים לבוא לשבת משום שלכאורה העבירה היא על אימי במידה ובעלה נוסע בשבת והוא מוזמן אלינו.

השבת הזאת אמרה אחותי לאימי שהיא תבוא לבד וזאת היא אמרה בעצבות (משום שהיא נמצאת שבתות לבד וזה מאוד קשה לה) משום שבעלה עובד כל ערב שבת וחוזר רק בבוקר.

אבי חולק על אימי ואומר שהוא אינו רוצה לאבד את הבת שלו בדרך זו שהיא לא תרצה בסופו של דבר לבוא אלינו לשבתות.

האם ישנה אפשרות שהבחור יבוא אלינו למרות הכל לאחר המשמרת (וידוע לנו שמבחינת ההלכה כעובד חירום מותר לו לנסוע למקום העבודה אם מסיע אותו נהג גוי, אך הוא לא משתמש בשירות זה, אלא נוהג ברכב ונוסע לכיוון ביתם שנמצא בשכונה מרוחקת מביתנו ) וזאת על מנת שיהיה שלום בית- ולא תהיה הפרדה בין הזוג הצעיר בתחילת דרכם (וגם שלום בית בין הורי).

ושבע"ה נזכה לאט לאט לקרבו לדת.

אשמח לקבל את תשובתו של הרב בהקדם האפשרי

מפני שמדובר על השבת הקרובה.

בכבוד רב

ותודה רבה לרב על הזמן והסבלנו שהוא מקדיש לכל שאלה ושאלה.

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

אסור לאבד את הקשר עם בני הזוג.!!!!
זה הקו המנחה והעיקרון.כי הם יחידה אחת.הם משפחה אחת. בן הזוג של אחותך עוסק במקצוע של הצלת נפשות .זו מצווה גדולה .

ויחד עם זה יש את הכאב על חילול שבת מיותר שנעשה אולי על ידו.[ אבל זה בבחירה חופשית שלו.]
אם יש לו פתרון לא לחלל שבת או להתארח כל השבת אצלכם וכ"ו והוא בכ"ז מחליט לא לשמור שבת אז את יכולה להרגיע את אמא שלך ולומר לה שהעבירה לא עליה אלא עליו ועליו בלבד.

אתם מצדכם צריכים לקרב אותו בעבותות של אהבה וחיבה.
להרעיף עליו חום ופרגון על המצוות שהוא עושה!!
לראות את הדברים היותר חיוביים בו ובמעשיו ולהבליט אותם.

אתם מציעים לו פתרונות כגון לא לעבוד בשבת או ליסוע עם נהג גוי או להתארח אצלכם לכל השבת אם שמע טוב ואם לא שמע אז עם כל הצער אסור לאבד את הקשר איתם.

ולאט לאט במשך הזמן ועם התפילות של אמא שלך בעזר השם הם ימצאו את האיזון בתא המשפחתי שלהם וכל הנוגע לקיום מצוות .
אל לכם להתערב בין בני הזוג בנושא זה.

בהצלחה,

עוזיאל

.