חילול שבת עבור\בשביל גויים

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 01/01/70 12:00 כג בטבת התשל

שאלה

שלום וברכה הרב דני.

קוראים לי ידידיה אני בן 15 ולומד בתיכון "דרך אבות".

אני והכיתה שלי קיבלנו מטלה בהלכה (מטלת חקר) ואנחנו צריכים לחקור נושא בהלכה ולשאול עליו שאלה ולנסות לענות עליו ולהסיק מסכנות (השאלה חייבת להראות דילמה)

אני בחרתי בנושא "חילול שבת בשביל גויים" השאלה שלי היא: "באילו מקרים מחללים שבת בשביל הצלת גויים?" החלק הראשון של העבודה זה למצוא ראשונים ולראות עם הם התעסקו בזה ומה הם אומרים, אני מצאתי את הגמרא ואת רמב''ן והרמב''ם ואת המאירי, ועשיתי פסקת סיכום עליהם והגעתי למסכנות.

החלק השני בעבודה הוא למצוא אחרונים שדיברו על הנושא (כמו הרב עובדיה זצ''ל וכו') ואני מנסה למצוא מאמרים של אחרונים וגם רבנים כיום ואני לא מוצא דברים טובים (בדקתי גם בפניני הלכה של הרב מלמד אבל הוא רק מפנה אותי לראשונים) רציתי לדעת אם אתה יכול אולי להפנות אותי למקום הנכון או לתת לי את דעתך או מה שמקובל עכשיו.

אני מאד אשמח לעזרה במציאת מקורות וקבלת רעיונות ותשובות.

תודה רבה ושלום וברכה.

-ידידיה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

עיין שו"ת אגרות משה ח"ד עט,

ציץ אליעזר ח,טו פרק ו,

יביע אומר חלק ח סימן לח.

ועוד פוסקים רבים דנו בזה עיין פסקי תשובה שכט ג.

בברכה,

דני ארגמן

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן