חילול שבת לשם הגעה למיון

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 18/01/17 09:39 כ בטבת התשעז

שאלה

שלום כבוד הרב,

תודה על המענה, בהמשך לשאלתי בקשר להגעה למיון עקב מחלה של תינוק בן 7 חודשים בימי שבת/ליל שישי.

במידה והלכנו לרופא לפני יום שישי ולא ראה משהו חריג אך ביום שישי בלילה התינוק התחיל להקיא או שעוד דברים חלילה שמצריכים לראות רופא, האם מותר לנו לנסוע לטרם ולא ללכת למיון על אף שהמיון הוא במרחק הליכה אצלינו וזאת כי ב"טרם" הטיפול הוא יותר מהיר ויש פחות חישפה למחלות מאשר במיון?

תודה

תשובה

לשואלת שלום
בשמחה. רפואה שלמה במהרה. אמן.
[ההיתר לעשות מלאכה אסורה בשבת הוא כשנשקפת סכנה].
יש לשאול רופא האם הליכה למיון במקום נסיעה לטרם מכניסה את התינוק לסכנה, או לחשש סכנה. אם התשובה שלילית - אין להתיר.
וכדאי אולי גם לבדוק עם סמכות רפואית באופן כללי באילו מקרים יש ללכת למיון בצורה דחופה.
שנשמע בשורות טובות.