חילול שבת לצורך נפשי

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 15/06/16 13:37 ט בסיון התשעו

שאלה

שלום רב,

אני בהתליך של התחזקות ומזה מספר שנים שומרת שבת. לאחרונה שמעתי על סדנה פסיכולוגית שמתקיימת בחו"ל שעוזרת מאד למי שמשתתף בה. הסדנה מתקיימת במשך מספר ימים וכוללת גם את יום השבת. בדקתי במספר תאירכים שונים ולאורך השנים הסדנה תמיד נופלת על שישי-שבת. אציין, שאין אפשרות להשתתף בסדנה ללא חילול שבת, היא כוללת כתיבה ומי עושה את זה לא מיכול להמשיך להשתתף. אני מרגישה שזהו ניסיון קשה מאד עבורי, שכן, אני סובלת מדיכאון וחרדה וקשיים נוספים שמאד מעיבים על איכות חיי ו מטופלת מזה מספר שנים בכדורים פסיכולוגיים, סדנה זו מאפשרת כלים פסיכולוגיים להתמודדות ללא כדורים .(מכירה בני משפחה שהשתתפו בה).

אני מרגישה שמדובר בניסיון מאד קשה בשבילי, 8 השנים האחרונות בחיי היו לא פשוטות אציין שניסיתי דרכי מרפא שונים אך ללא הועיל. כמה חמור זה יהיה אם אחלל שבת אחת (אמי מוכנה לשמור בשבילי 2 שבתות במקומה).

תשובה

שלום וברכה

אני מתקשה לענות על שאלה זו.
הצורך שלך כל כך בוקע ממנה.
ואיסור חילול שבת הוא כל כך מובהק.
ושני הדברים מתנגשים.
ואת כנראה זקוקה למשהו מעצים ומתמודד עם הדיכאון, אך דרך זו של חילול שבת חסומה בפנינו.
תתברכי בעזרת ד׳ מכוח העובדה שלא זו הדרך שאת בוחרת להתמודד עם הכאב העמוק שלך, בשל חילול השבת הכרוך בכך, ובעזרת השם תימצא לך דרך נוספת לצאת מגן המבוכה שאת מצויה בו כעת.

כל טוב והרבה שמחה