חילול שבת וטיפולי פוריות

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 24/05/07 19:43 ז בסיון התשסז

שאלה

האם מותר למומחה לפוריות שבמסגרת תפקידה תיאלץ לצאת בשבת (ולחלל אותה) בכדי לבצע טיפול פוריות (דבר שחייב להיעשות ביום ספציפי בהתאם לגוף האישה)באישה ע"מ להפיץ חיים בעולם?

ואם זה מותר, האם זה מותר גם למען אישה גויה?

הדבר חשוב לי לבחירת מקצוע...

תשובה

בע"ה
אין היתר לעשות טיפול במעבדת פוריות בארץ , מהרבה סיבות, לפעמים בגלל עצם הטיפול ולעתים בגלל חילול שבת שבהכרח נלווה לו. גם בפועל, ברב המעבדות לא מבצעים טיפולים בשבת, ומצליחים בעזרת הורמונים מתאימים לתמרן עם האשה ליום שישי או ראשון. (הכל תלוי ברצונו של הרופא, שכן כאשר הוא רוצה לצאת לחופשה, הוא יכול לתמרן מצויין.)
התשובה נכונה ללא קשר לזהות האשה המטופלת.