חילול שבת - דחוף!!!111

חדשות כיפה רבני הישיבה הגבוהה אור-עציון 02/09/05 14:50 כח באב התשסה

שאלה

אני מתפקד בתור אפסנאי ויכול להיווצר מצב בו אני אצטרך לכתוב איזה מסמך כלשהו בשבת אז אני רוצה לדעת מה מותר ומה אסור לעשות יש לציין שאני משרת במפקדה של הגדוד ויכול שמדי פעם יהיה איזה צורך מבצעי אז את זה אפשר להבין אבל איך איך אפשר להבדיל בין מותר לאסור והאם אפשר לתת למי שבא לקחת את הציוד לרשום במקומי ואז לפתור את הבעיה

תשובה

שלום וברכה
אין שום היתר לכתוב בשבת באפסנאות. גם כאשר הציוד הנמדרש הוא לצורך מבצעי אלא אם כן לא תתקיים המשימהשהיא צורך בטחוני ברור, וגם אז יש לכתוב בשינוי. יש למצוא דרכים אלטרנטיביות כגון עט שבת או הכנת כרטסיות עם שפרטי הציוד ושמות החיילים בגדוד ולצרף את כרטיס השאלת הציוד לשמו של החייל.
אולם יש להקפיד על הוראות הצבא ששום פעולה שאינה מבצעית לא תתבצע בשבת.

התשובה ניתנה ע"י הרב אביגדור שילה