חילול שבת דחוף !!!

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 12/10/06 14:26 כ בתשרי התשסז

שאלה

שלום רב

אני חילוני בן 30 ויש לי אח גדול שחזר בתשובה

הבנתי ממנו שהוא אינו יכול להזמין אותי אליו לשבת או חג אם הוא יודע שאני יסע אליו בשבת וכך תהיה לו עבירה ולכן הוא מזמין אותי תמיד לכל השבת אצלו

השבת הזאת הוא יכניס את בנו לבית הכנסת שבו היה סבינו עליו השלום (נפטר לפני מספר חודשים) נוהג להתפלל כדי לעזור לעילוי נשמתו

כבו אדם שמאמין שאיש באמונתו יחיה (כפשוטו) שואל אם בכל זאת אני מבחירה חופשית שלי אבחר לחלל שבת ולהגיע לבית הכנסת מה יהיהו ההשלכות ההלכתיות המקובלות לגבי אחי כלומר האם לפי חוקי ההלכה הוא נחשב כעובר עבירה או שזה פוגע בכשרות טקס הכנסת הבן או נשמתו של סבינו

אין אני רואה בשום משיב כאחראי לחילול שבת מצידי או כמתיר לי לחלל שבת או כל עבירה אחרת

ואני לא מחפש היתר כזה

אני רק רוצה לדעת דעת רב בנושא התוצאה במידה ומיקרה כזה נניח שקרה

תודה רבה וחג שמח

תשובה

שלום וברכה

אני מצטער שראיתי את השאלה רק עתה.
אם אתה בא מיוזמתך ללא הזמנה מצדו - אין לו נגיעה בעניין ומותר לך לבוא.

כל טוב וסליחה