חילול שבת בשוגג

חדשות כיפה הרב אלישע פיקסלר 05/11/06 09:40 יד בחשון התשסז

שאלה

כבוד הרב שלום!

בערב שבת ישבתי בסלון והייתי מאוד עיפה. כשהלכתי אל חדרי כדי ללכת לישון, הדלקתי את האור בחדר מתוך אינסטינקט. זה אף פעם לא קרה לי, ואני ממש ממש מצטערת על כך! מה אני יכולה לעשות כדי לכפר על חילול השבת?

ושאלה נוספת - אני משרתת בצבא, ואנחנו יושבים שעות רבות במהלך היום בחדר קטןוצפוף, בנים ובנות יחד. לעתים קרובות אנחנו שומעים רדיו ודיסקים, ורציתי לשאול - האם מותר לי לשיר בשקט כשבנים יושבים לידי? הם יכולים לשמוע שאני שרה, אבל בכל זאת אני משתדלת לשיר באופן חלש וצנוע. זה ממש קשה לשבת ולשוע שיר שאוהבים ולא לשיר בכלל..

תודה רבה!

תשובה

שלום

כמו כל תהליך של חזרה בתשובה עלייך להתחרט, כפי שרואים שבמכתב, לעזוב את החטא ולקבל לעתיד שהשתדל לא לחטו. כדאי לך במסגרת קבלה זו ללמוד ולהעמיק שוב את נושא השבת והלכותיה.
לא טוב לשיר ליד בנים במקרה שתארת ואכן צריך לאסוף כח ואמונה ,וגבורה לקיים רצון ה' ולא לשיר

בברכה
אלישע פיקסלר