חילול שבת בקשה הפניה למיון

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 11/01/17 14:02 יג בטבת התשעז

שאלה

שלום,

לאחרונה קרה לי מספר פעמים שבני התינוק בן חצי שנה לא הרגיש טוב בליל שישי והלכנו למיון (זה במרחק הליכה מאצלינו).

אבל, בקופ"ח תמיד גובים ממני סכום מאוד גדול משום שאני מגיעה ללא הפניה. יש אפשרות אצלינו להתקשר למוקד ולקבל הפניה וכך זה יהיה מסובסד או לחילופין לנסוע לטרם שזה יוצא הרבה יותר זול ואולי אף שירות יותר מהיר אך דורש נסיעה בשבת.

מה עלי לעשות?

האם אפשר להתקשר למוקד לקבל הפניה והאם עדיף לנסוע לטרם ולא ללכת למיון.

תודה,

סילבי

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

לשואלת שלום
ראשית נברך את ילדכם ברפואה שלמה ובבריאות איתנה בגופו ובנפשו לאורך ימים ושנים. אמן.
להלן הצעותי בנידון:
1. לקבוע תור לרופא מדי יום שישי כדי לוודא את תקינותו הרפואית של הילד מבעוד יום ולצמצם את האפשרות של הליכה למיון ביום השבת.
2. להתקשר למוקד כשעה לפני שבת ולבקש הפניה למיון, במידת הצורך להשתמש בה.
[אין היתר] לפגוע בקדושת השבת לשם חיסכון בכסף.
שנשמע ונתבשר בשורות טובות

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן