חילול שבת בעקיפין

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 25/10/02 00:13 יט בחשון התשסג

שאלה

כבוד הרב,

זו שוב אני עם עניין חילול שבת בעקיפין...

רקע קצרצר- אני עובדת במוסד שמקיים פעילויות בשבת לקהל הרחב.למרות שזה בתחום תפקידי, החלטתי למשוך ידי מכל דבר הקשור לפעילות בשבת ישיר או עקיף. הגעתי למסקנה שמעורבות שלי בנושא לא תצמצם חילול שבת, אלא רק תגרום לי ליסורי מצפוןלא נעימים.

שאלה חדשה התעוררה- האם מותר לי לארגן חומר לפעילות לאמצע שבוע, כאשר יש סיכוי שישתמשו בחומרים המיותרים לשבת?( חומרים=משימות הפעלה למבקרים, חומרי יצירה)

הבנתי מדבריך שההיפך זה אסור, אך מה קורה במקרה הזה?

אני חוששת שמראש המנהלת שלי תתן לי להכין חומר רב יותר ממה שצריך לאמצע שבוע. אני מרגישה שההבנה שלה כלפי מצבי הולכת ופוחתת.

תודה רבה

אילנה

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

מותר לך להכין חומר לאמצע השבוע ואת לא צריכה להתחשב בעובדה שאולי ישתמשו בזה בשבת.
כי המטרה המוצהרת היא עבור יום חול.

אם את חשה שמנסים לעקוף אותך ולתת לך להכין הרבה גם בשביל שבת את חייבת למצוא את הדרך לשוחח על כך עם המנהלת.
עשי זאת בחוכמה.
תמצאי את הזמן המתאים לשיחה כזו,
תמצאי את המקום הנכון לקיים שיחה כזו,
תמצאי את המנהלת במצב-רוח המתאים לשיחה כזו,

שתפי אותה בדילמה שלך ,דברי בנועם וברכות לשון,
אל תתקיפי ואל "תתבכייני ".
אל תדברי על עוד נושאים כגון המשכורת וכדומה אלא לגופו של עניין.

והשם יהיה בעזרך להצלחה ולברכה -אמן.

עוזיאל