חילול שבת בעקיפין

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 24/09/02 22:23 יח בתשרי התשסג

שאלה

כבוד הרב עוזיאל אליהו

אני עובדת במקום שהחל לקיים פעילות גם בשבת.

במסגרת עבודתי אני אמורה לבנות פעילויות למשך השבוע, וכן לאשר פעילויות שונות.

1.במידה והפעילות כבר מוכנה לשבת, האם מותר לי לי לאשר אותה, או "לשפץ" אותה?

2. האם מותר לי להכין רשימת ציוד שיצטרכו לפעילות בשבת?

3. האם אני יכולה להכין פעילות לשבת, שישתמשו בה גם לימי חול מאוחר יותר, או להיפך?

אודה מאוד אם תשיב על שאלותי היות ואני נמצאת במצב לא נעים בעבודה.

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

מאוד קשה להבין מתוך השאלה על איזה סיטואציה מדובר לכן אכתוב לך באופן כללי, כיוון שיש הבדל גדול בין סוגי פעיליות כגון בתי חולים ,משטרה ,בטחון המדינה,
קק"ל, החברה להגנת הטבע וכ"ו

באופן כללי אם את בדרג של מקבלי החלטות עלייך לנסות למנוע פעילות של חילול שבת.

אם זה לא ניתן מסיבות שונות אז מותר לך לאשר ו"לשפץ" תוכניות שמיועדות גם לחול וגם לשבת.

אם מדובר בתוכניות רק לשבת את יכולה לאשר אותם אך יש לך להמנע מלהתערב בהם ולשפצם באופן ישיר.כולל לא להכין רשימות ציוד וכדומה.

בברכה,

עוזיאל