חיזוק לימוד הגמרא

חדשות כיפה הרב איתן זן-בר 24/12/07 19:55 טו בטבת התשסח

שאלה

שלום לכבוד הרב!

תודה רבה שהינך משקיע ומקשיב לשאלותינו!

ובכן,אני לומד בישיבה ולומד גמרא בכל יום כ2 שעות ויותר. לצערי,הילדים בכיתתי טענו שזה קשה מדי ואי אפשר ללמוד כ"כ הרבה וביקשו להפחית את לימודי הגמרא.

אני למעשה סובר שלא צריך כך,אלא להאריך.

אני מנסה לשכנע אותם אך אני בטוח שאם כבודך יסכים לכתוב דברי חיזוק לבני כיתתנו הם יפסיקו עם הטענות.

תודה רבה על המאמץ!

תשובה

שלום
מטרת ובריאת האדם היתה לא לשם תענוגות ובילויים, אלא לשם עבודת ה' כדי שנוכל ליטול שכר טוב ולזכות בחיי העולם הבא.
האמצעי לכך הוא זה העולם עם ההיתמודדיות והמורכבות הטמונה בו. עיקר ההיתמודדות היא במישור התפיסתי השיכלי ולא עיקרו בזה המעשי.
ככל שאדם לומד עוד ועוד תורה הרי נפשו מיתקדשת ומתעצמת ביכולות שלה הרוחניים בקדושתה ובתפיסתה
כבר באר לנו הגר"א כי כל מילה בתורה שנלמדת היא מצוות עשה, הרי זה פלא, שבשעה אחת אפשר לקיים אלפי מצוות דאורייתא, להחיות את העולמות הרוחניים ולשנות את העולם, זו עוצמה שלא כדאי לפספס.
לימוד הגמרא הוא החלק החשוב כדי להבין את תורתנו על דרכי חשיבתה ועל הליכותיה, כל קהילה שזנחה את לימוד הגמרא למרות שלמדו תחומים אחרים, היתנוונה.
השנה, איבדנו מאור ומנהיג גדול הרב אברהם אלקנה שפירא זצ"ל, זה החסרון של הדור מנהיגים.
מנהיגים בתורה יצמחו אך ורק מאנשים השולטים במכמני התלמוד ואם לא תתחילו עכשיו , אימתי?
לכן חושו אחים ללמוד את כל חלקי התורה ויותר ויותר לימוד גמרא, על פי הסדר הנכון, מסכת ברכות, שבת ושאר סדר מועד ורק אחר כך שתלבנו היטב את הדברים הבסיסיים הללו תעברו לנשים ונזיקין, קדשים וטהרות ואף זרעים.
חילכם לאורייתא, ברכה והצלחה, כעתירת איתן זן בר.