חיזוק ואמונה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 17/07/15 17:58 א באב התשעה

שאלה

שלום כבוד הרב.. יש לי שאלה.. בשנה האחרונה עברתי התחזקות פנימית באמונה, במידות ובמצוות.. ב"ה שמחתי מזה ורציתי בזה.. אבל בזמן האחרון אני מרגישה ריחוק.. אני ניכשלת במצוות ואני מרגישה השפעה שלילית עלי.. זה מאוד מפריע לי! ניסיתי לשנות את זה אבל זה רק ניהיה גרוע..אשמח לעזרה :) שבת שלום!!

תשובה

בס"ד
שלום רב,

האדם מורכב מחומר ורוח. האדם מאחד את שניהם. כך גם התחזקות מחייבת פעולה משולבת של רוח וחומר. התחזקות משפיעה על כל המעשים:
לימוד בשיעורים ובעצמך (בדברים שמדברים אליך ומשמעותיים לך) תפילה בהתלהבות ובדבקות. אמירת תהלים.
ראוי להתפלל הרבה על מה שמטריד - במקרה שלך על הרצון להתחזק ולהתקדם.

מצטרפת לכך תחושת התעלות בכל המעשים, בין אדם לחברו לפני הכל, ובין אדם למקום.
רגיש יותר לאחרים, מתחשב יותר, מסייע יותר בכל המעגלים: הקרובים (הורים ומשפחה) והרחוקים (קהילה, עם ישראל, בני אדם) בפעילות של חסד.
בין אדם למקום: שמירת שבת, שמירת לשון, שמירת נגיעה, שמירת עיניים...
לשם כך צריך להעמיק בהבנת הנושאים הללו: מה ערך השבת, מה ערך הדיבור, מה ערך הזוגיות הבריאה.

יש מקום להעצמת ההתחזקות בפעולות כמו הליכה לכותל, לקברי צדיקים וכד'

בהצלחה!