חיוב בהדלרה לבנות

חדשות כיפה הרב דוד צוקרמן 17/12/06 18:41 כו בכסלו התשסז

שאלה

שלום

אני בת 17 אשכנזיה ואף פעם לא הדלקתי נרות חנוכיה ובמשפחה שלי לא נהגו שהבנות ידליקו.לאחרונה שמעתי שבנות אשכנזיות לא יוצאות ידי חובה בהדלקת אביהן ולכן הם צריכות גם להדליק. האם זה נכון ואני צריכה להתחיל להדליק ??

תשובה

שלום!
האשכנזים באמת נהגו שכל אחד מבני הבית ידליק נרות חנוכה. כל אחד מבני הבית, לכאורה כולל נשים שמחוייבות בהדלקת נרות חנוכה כמו הגברים (שאף הן היו באותו הנס). אבל לפי זה יוצא שגם האמא צריכה להדליק. כמה מן האחרונים אומרים ש"לא שמענו שהאשה מדליקה נרות חנוכה כאשר בעלה מדליק". הלכה למעשה גם האשכנזים נוהגים שבת גם אם היא לא נמצאת בביתה וודאי אם היא בביתה יוצאת ידי חובה בהדלקת נרות חנוכה על ידי האבא. רק אם היא רוצה להדליק בעצמה היא צריכה לכוון לא לצאת ידי חובה בהדלקת האבא ואז יכולה להדליק בברכה. מה שנהגו במשפחתכם, הוא המנהג המקובל.
חנוכה שמח!