חיוב אכילת לחם בשבת

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 22/12/08 19:37 כה בכסלו התשסט

שאלה

שלום רב, מזה זמן רב אני מנסה דיאטות שונות ע"מ לרדת במשקל, שמהווה לי גורם מצער ומתסכל מאד מאד.

לאחרונה התחלתי בדיאטה שעיקרה הורדה מלאה של לחמים ומינהם. הדיאטה מחזיקה יפה עד ליום שבת שבו כפי הבנתי אני מחוייבת באכילת לחם.

שאלתי: האם לאור הצער והתסכול ומפח הנפש שגורם לי משקלי, אפשר יהיה לוותר על אכילת לחם בשבת?

תשובה

לשואלת שלום רב.
כזית חלה בערב שבת ועוד כזית בשבת בבוקר, לא יהרסו לך את הדיאטה. ואפשר גם לקחת חלה קלה (או לחם קל). ולכן אין בעיה להמשיך בדיאטה ולהקפיד על סעודת שבת.
בברכה
אפי קיציס