חטא מבייש

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 13/10/08 13:20 יד בתשרי התשסט

שאלה

שלום לכבוד הרב..

אני הפניתי שאלה זו כמה פעמים ואף אחד לא ענה לי עדיין..

אז אשאל שוב:

לפני יום כיפור אמי שמעה ברדיו שיר הקשור בה' הנקרא:אנא בכח.דיברנו ואמרתי לה משפט ובו כיניתי את ה' יתברך בכינוי מזעזע שאפילו אני לא רוצה להגיד...

בעקבות כך הזדעזעתי,התפללתי,ביקשתי מחילה,התנצלתי,צמתי(אבל נשברתי ביום השני כי לא הרגשתי טוב)והתפללתי שוב.

האם אני אקבל קללה לכל חיי או שמה ה' יתברך ייתן לי מחילה ויסלח לי? מה אני אמורה לעשות??

תודה

תשובה

לשואלת שלום רב.
ספר שערי תשובה פותח "מן הטובות אשר היטיב השם יתברך עם ברואיו, כי הכין להם הדרך לעלות מתוך פחת מעשיהם ולנוס מפח פשעיהם... ואם הרבו לפשוע ולמרוד... לא סגר בעדם דלתי תשובה" משמעות הדבר, שעל כל חטאיו של האדם הוא יכול לשוב בתשובה, והשם אוהב אותו ומקבל אותו.וכלשונו של הרמב"ם בהלכות תשובה - "אל ידמה בעל תשובה שהוא מרוחק ממעלת הצדיקים, מפני העוונות והחטאות שעשה. אין הדבר כן, אלא אהוב ונחמד הוא לפני הבורא, וכאילו לא חטא מעולם... גדולה תשובה שמקרבת את האדם לשכינה... כמה מעולה מעלת התשובה: אמש היה זה מובדל מה' אלוהי ישראל, שנאמר "עוונותיכם, היו מבדילים, ביניכם, לבין אלוהיכם" ... והיום הוא מודבק בשכינה, שנאמר "ואתם, הדבקים, בה', אלוהיכם" ...

לכן, אם אכן התחרטת באמת וקיבלת על עצמך שלא לעשות זאת שוב, ה' ודאי יסלח לך.
בברכה
אפי קיציס