חטא דוד ובת שבע

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 14/08/08 11:46 יג באב התשסח

שאלה

שלום לכבוד הרב!

2 שאלות בקשר לחטא דוד ובת שבע:

1. אשת איש שחטאה בעריות אסורה לבעלה ולבועל, מדוע דוד התחתן לאחר החטא עם בת שבע?

2. מדוע דוד כל כך רצה שבנו מבת שבע יוולד? הרי הוא ממזר...

תודה רבה!

תשובה

לשואלת שלום רב.
לפי חז"ל לוחמי דוד המלך היו נותנים לנשותיהם גט על תנאי, שמשמעותו שאם הם ימותו, הם ייהפכו להיות גרושות מרגע יציאתם לקרב. ולפי זה, ברגע שאוריה נהרג, בת שבע נהייתה גרושה מרגע יציאתו לקרב, ולכן כשדוד עשה איתה מה שעשה, היא לא הייתה נשואה אלא גרושה, וחוקית לא היה כאן ניאוף. אעפ"כ ברור שחז"ל לא התכוונו לומר שדוד לא חטא כלל. הרי דוד עצמו אומר על עצמו שהוא חטא, וכן אומר לו הנביא, והראיה שדוד נענש על כך בחומרה רבה. כשהוא אמר שהגוזל את כבשת הרש ישלם פי ארבע, הוא נענש שארבע בנים מתו לו! משמעות הדבר שלמרות שמבחינה חוקית טכנית לא היה כאן ניאוף, היה כאן חטא מוסרי חמור מאד.
מכאן ברור שהתינוק שנולד לא היה ממזר, ובת שבע לא נאסרה על דוד.
בברכה
אפי קיציס