חזרת הנבואה

חדשות כיפה הרב ארז משה דורון 23/12/06 22:27 ב בטבת התשסז

שאלה

שלום הרב...

האם יש אפשרות של החזרת הנבואה?? הרי כתוב בתורה שהיו בני נביאים ולפי מה שהבנתי הם היו מתלמדים... אז האם אפשר ליצור משהו דומה??

מסגרת שבא לומדים תורה ומכינים את האדם לנבואה??

תשובה

נדמה, כי אין כמעט איש, אשר מסתפק היום בתוכן הדל שמעניקים חיי היום יום, הפשוטים, הרגילים, הסתמיים.
כל אחד, בדרכו שלו, מנסה לתת תוכן חריף יותר לחייו. להכניס אליהם את עוצמתו של המסעיר, המרגש והמענג.
רבים, לדאבון לב, מפיקים את תחושת העוצמה ממקורות הרסניים, מהתמסרות לרע, לגס, למופקר, למסוכן.
ורבים אחרים מבקשים להרים את חייהם למקום גבוה ונעלה יותר, באמצעות דרך רוחנית.

גם אם עדיין, כעובר, מתחבטים אנחנו בשוליה המתפוררים של תרבות המערב, מתיימרים להתכחש לפנימי, לרוחני, לאלוקי. כעת, כבר לא ניתן להסתיר עוד את התופעה, שבמידה רבה נראית כבלתי הפיכה - אנשים מבקשים רוח.
רבים יותר מאי-פעם. ובכל פעם יותר. והרוח כבר משוטטת בגלוי ברחובות, מספרת על עצמה בסדנאות, בתקשורים, במדיטציות...

קשר העולמות: עולם עליון ועולמנו - אפשרי.
היום, בהתכונן העולם המוכר לשינוי, למעבר למציאות אחרת, נידרש הקשר הזה יותר מתמיד. כי גם אנו, בהשתנות עולמנו לקראת עידן חדש, צריכים להשתנות, שגם לנו, המשתנים, המתקדשים, יהיה חלק בעולם החדש.

ולמעשה מצאנו בדברי רבי נחמן רמז ברור היכן בדורינו הם מקורות ההשראה מלעמלה, ניצני בתי הספר העתידים לנבואה והתגלות: "כי מה שמדברים בינו לבין קונו הוא בחינת רוח הקודש" (תורה קנ"ו בליקוטי מוהר"ן.

כשאדם רגיל "להתבודד", לדבר עם ה' יתברך בשפה פשוטה יום יום, הוא מתחיל להכנס לחוג האור של ההתגלות.

בהצלחה רבה,
ארז