חזרה מרגש

חדשות כיפה חברים מקשיבים 29/05/07 15:20 יב בסיון התשסז

שאלה

האם לחזור בתשובה ע"י משהו שמרגש (כגון ניגינה..וכו'..) זה טוב??

תשובה

שלום רב
סליחה על העיכוב בכתיבת התשובה, אינני יודע מה קרה, איך השאלה הגיע עכשיו, אך בכל אופן אינני יודע אם היא עדיין אקטואלית, ולכן אכתו בקצרה, בתקוה שיעזו הדברים.
רגש הוא כח מושך באדם, כח שיכול להרים את האדם, לעורר אותו ולדחוף אותו להמון דברים טובים
הקישור אל ה' הוא דבר מרכזי מאוד, העיקר של החיים שלנו, ולכן חשוב שכל הזמן נשתדל להחיות את הקשר, לחזק אותו ולחיות אותו כמה שיותר.
כל כח שדוחף את הקשר הזה הוא כח טוב, כח שחשוב שננצל אותו עד כמה שאנו יכולים.
גם רגש חיובי, רגש של התעלות הוא דבר טוב, דבר שחשוב לנצל אותו, אלא שחשוב גם כן לדעת שיש ברגש בעיה.
רגש הוא דבר חי מאוד, אך יש בו גם חסרון שהוא בר חלוף, הוא לא יציב כמו דברים אחרים, ולכן דברים שבאים ברגש גם עוברים מהר. לכן חשוב לדעת שיחד עם ההתעלות של הרגש יש גם חשיבות גדולה לבסס את הדברים, לבסס בשכל, בלימוד ובבניה יציבה, את אותה ההתעלות וכך היא לא תעבור בחלוף הרגש.
לכן, חשוב מאוד בהתעלויות אלו לנצל גם לתפילות וגם ללימוד תורה, בדברים של עבודת ה' ובניה אישית, וכך אנו מרויחים המון מההתעלות הזו.
שיהיה המון הצלחה
יצחק.
zahig2@shoresh.org.il