שאלה
כבוד הרב שלום,
אני בן 20 גר בירושלים.
אני לא יודע אם נהוג שפשוט עם יברך רב אבל בגלל שאני כהן אומר בכל זאת חזק וברוך, קראתי כמה מהתשובות שלך לשאלות ודבריך דברי אמת חדים ומתומצתים.
לאחר מקרה שזעזע אותי החלטתי לחזור בתשובה ולאחר מכן החלטתי שזה יהיה באטיות כי חשבתי שאין זה מן הראוי שאני יחזור בתשובה בבת אחת למרות שיש לי את היכולת והידע לכך וזאת מכוון שהמקרה שקרה לי לא ברור לחלוטין והשאיר בי צלקות והחלטתי שאם אני יחזור בתשובה רק בגלל המקרה הזה זה לא יבוא מתוכי ויהיו לי הרבה הרהורים על כך עד סוף חיי, מה גם שלא היה ברור לי שאני צודק. כעת חצי שנה אחריי עברתי ירדות ועליות באמונה שלי ועכשיו אני במקום יותר בריא מבחינת אמונה וכבר כמעט שאינני מתחבט בשאלת קיומו ובדרך היהדות.
הבנתי בזמן האחרון שאני חייב רב שאני יכול לסמוך עליו ושדבריו יחזקו אותי. ראיתי הרבה רבנים במיוחד באינטרנט שאינני יכול להחליט אם הם דוברי אמת או שהם רק מנסים לפאר את שמם תוך שימוש בידע תורני.
ראיתי שאתה מפנה אנשים לרבנים ואני עדיין לא עשיתי לי רב ותהיתי אם תוכל להפנות אותי לרב פשוט שדרכיו דרכי אמת ישרים, רב עם אופקים רחבים שלא קשור לשום חסידות ושיש לו גם אפשרות לנהל שיחות פרטיות.
אולי אם הרב הזה הוא חוזר בתשובה או לחלופין אחד שלא גדל בשכונות חרדיות זה יוכל להקל עליי.
תשובה
בס"ד
מועדים לשמחה
אשריך ומה טוב חלקך עלה והצלח
אחרי החג תפנה למכון מאיר הנמצא בקרית משה שבירושלים, זהו מכון ללימודי היהדות ויש שם מגוון רחב של רבנים ת"ח יראי שמיים ומאירי פנים, אני סמוך ובטוח שתמצא שם את מבוקשך.
תהיה בקשר אם משהו לא מסתדר, או שתעדכן שעלית שם על דרך המלך.
מה שבטוח הוא שאתה כבר בכיוון.
בהצלחה