חזרה בתשובה

חדשות כיפה הרב מאיר צוקרמן 22/04/07 02:23 ד באייר התשסז

שאלה

שלום רב,

לפני מספר שנים עברתי ללמוד בבית ספר דתי ,מכיוון שאמי שחזרה בתשובה שלחה אותי לשם, והתחלתי לשמור שבת ולקיים מצוות ועדיין קצת קשה ללכת לבית כנסת בשבתות מכיוון שאני לא מכיר כל כך ושלא נעים לי ולא תמיד אני הולך לבית כנסת בגלל זה, מה אפשר לעשות? ובכלל התחיל להיות לי קשה לקום מוקדם לתפילות, מה אני יכול לעשות כדי להתרגל לקום מוקדם יותר ? תשובתך תעזור לי מאוד.

תשובה

אגלה לך סוד: גם לי קשה לקום בבוקר... התפילה נקראת "עבודה", והמהר"ל מפראג, לימד אותנו כי זה בדיוק תפקידה של התפילה: הפנמת הרעיון כי אני עבד של הקב"ה. אז אני ואתה נקום בבוקר, ונקפוץ מהמיטה אל התפילה, בדיוק כמו שעבד צריך לקפוץ מהמיטה ואיננו יכול להרשות לעצמו לשכב ולהתפנק במיטה... אני מקווה כי עזרתי לך... אשר להרגשה אי הנעימות בבית הכנסת, אינני מכיר הרגשה זו, כי נולדתי למשפחה דתית, ועל זה אינני יכול לומר כי אני מבין אותך ממש ממש, אך אני מבין אותך. אני מציע לך להתגבר על חוסר הנעימות, ואולי אפילו לדבר מראש עם מבוגר ממתפללי בית הכנסת אליו נעים לך יותר ללכת להתפלל (אולי שאמא תדבר איתו) שאתה תשב לידו, והוא ידריך אותך בענייני התפילה, אני יכול להבטיח לך, כי מהר מאד "תכנס לעניינים" ותרגיש נוח בבית הכנסת.