שאלה
מה המקור לכך שדגים ותכלת שניתעלמו מן העין צריכים חותם בתוך חותם כמו בשר?
אהבתם? עוד תכנים בלעדיים באפליקציה של כיפה. הורידו עכשיו
תשובה
שלום וברכה
המקור הוא בע"ז לט. "אמר רב חבי"ת (=חתיכת דג בלי עור, בשר, יין, תכלת) אסור בחותם אחד".
שו"ע יור"ד ס' קו"ח כתוב "יין, בשר וחתיכת דג שאין בו סימן שהפקיד או שלח ביד עובד כוכבים צריך שתי חותמות".
והרמ"א כותב שם בסוף הסעיף " וי"א דלא בעינן ב' חותמות רק בישראל חשוד, אבל בעכו"ם הכל שרי ע"י חותם אחד(טור, הפוסקים כר"ת) ובדיעבד יש לסמוך על זה" עד כאן לשון הרמ"א.
בברכה כושרות- ייעוץ והכוונה בכשרות
Misrad@kosharot.co.iL
kosharot.co.iL