חושב לפני החג - עישון ביו''ט

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 11/09/07 19:28 כח באלול התשסז

שאלה

אני פחות או יותר הפסקתי לעשן כך שאני לא חייב לעשן ביו"ט אבל זה אכן גורם לי הנאה, שאלתי היא: א. האם מותר לעשן סגריות למרות שאינם שוות לכל נפש, אבל בסה"כ המון אנשים כן מעשנים.

ב. סיגר, האם מותר לי לעשן סיגר למשל אחרי האוכל בשביל ההנאה - הרי חציו לכם.

או שבכלל אין הבדל ביניהם?

בבקשה לא להחמיר מתוך שיקולים אחרים, אין לי כוונה שזה ישתלט לי על השמחה הרוחנית בסך הכל כמה רגעים של נחת.

אשמח לקבל תשובה כמה שעות לפני החג אחרת היא כבר לא תועיל לי

ממש ממש תודה רבה

שנה טובה וכתעבה טובה

איתן

תשובה

בסד

שלום רב
לפני החג לא הספקתי כמובן אבל לחג הבא ...
מותר לעשן, אם תעביר מאש קימת וכמובן אין לכבות את הסיגריה .
אבל את חובתי אגיד.!!
[העישון מזיק לבריאות.!!]
[חבל על הסיגריה.]
[חבל על הכסף....אם לא חבל לך על הבריאות.]
חבל על החבלה הגופנית והנפשית שלך ושל הסובבים.
איך אפשר לבקש בראש השנה מהשם להאריך לנו את החיים אם אנו מקצרים אותם במו ידנו?!
איך אפשר לבקש בריאות ..עם סיגריה ביד??

בברכה