חוצפה של הדור שלנו!!

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 07/05/07 17:10 יט באייר התשסז

שאלה

בע"ה

הרב שלום,

יש לי 2 שאלות:

1.הייתי בשיחה בנושא גאולה ו"עקבתא דמשיחא" וכל זה, והרב הזכיר שאחד הסימנים הרעים של הגאולה היא חוצפה.

ורציתי לשאול איך החוצפה הזו יכולה להיות טובה?(אם בכלל..)

2.עיצוב האישיות - נושא קצת גדול אבל איך אפשר לעשות זאת?

תודה רבה לכם עבודתכם קודש היא!!

תשובה

ב"ה

שלום.

אכן נאמר בתלמוד בבלי מסכת סוטה דף מט עמוד ב
["בעקבות משיחא - חוצפא יסגא, ויוקר יאמיר, הגפן תתן פריה והיין ביוקר, ומלכות תהפך למינות, ואין תוכחת, בית וועד יהיה לזנות, והגליל יחרב, והגבלן ישום, ואנשי הגבול יסובבו מעיר לעיר ולא יחוננו, וחכמות סופרים תסרח, ויראי חטא ימאסו, והאמת תהא נעדרת, נערים פני זקנים ילבינו, זקנים יעמדו מפני קטנים, בן מנוול אב, בת קמה באמה, כלה בחמותה, אויבי איש אנשי ביתו, פני הדור כפני הכלב, הבן אינו מתבייש מאביו, ועל מה יש לנו להשען? על אבינו שבשמים. "]

החוצפה הרעה מתבטאת ע"י הפה [חוץ -פה ] ולכן התיקון הגדול הוא בשמירת הפה ובשמירת הלשון.
ויש חוצפה חיובית כפי שמופיע במדרש בראשית רבה

["גור אריה יהודה- מלמד שנתן לו גבורה של ארי וחוצפה של גוריו, מטרף בני עלית, מטרפו של יוסף עלית ונתעלית, מטרפו של תמר עלית ונתעלית, כרע רבץ, מפרץ עד דוד, כרע שכב, מדוד עד צדקיהו"]

החוצפה הזו היא ההעזה [לחדש] את הישן ו[לקדש] את החדש. והיא חוצפה חיובית .זו מלאכה לא קלה אבל התביעה להתחדשות היא מיסודות היהדות ואי אפשר להתחדש אם אין הכוח הזה של חוצפה של קדושה ומתוך הכוח הזה יתקיים בנו הפסוק[ "המשביע בטוב עדיך תתחדש כנשר נעוריכי"] שהשנר משיל את נוצותיו הישנות ומצמיח חדשות.

2)רק ע"י לימוד תורה.ואפילו ["המאור שבה"] מחזיר את האדם למוטב.

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.