חופה לפני תום הגיור?!

חדשות כיפה הרב שי פירון 19/02/07 09:58 א באדר התשסז

שאלה

בס"ד

שלום רב.

ידיד שלי מתחתן בשבוע הבא. ידעתי שהוא נמצא בשלבי גיור והנחתי שכבר סיים והתגייר כדת וכדין. אך למרבה הפלא, הוא סיפר לי שנשארו לו עוד חודשיים ללמוד!.. ובכל זאת הרב שמלמד אותו הסכים לחתן את הזוג כבר עכשיו, כי לדבריו, "הוא סומך עליו במיליון אחוז שיעבור את הבחינה".

האם כך ראוי לנהוג?

לאפשר לאדם להתחתן בחופה וקידושין לפני שהוא עבר את שלבי הגיור הסופיים? הרי הוא עדיין לא באמת נחשב ליהודי, נכון? ואם פתאום יום לאחר החופה הוא מחליט שהוא לא מתגייר??

אדם זה הוא ידיד יקר ויש לו באמת פוטנציאל להיות יהודי נפלא לדעתי* אני פשוט כותבת מתוך דאגה כנה שאולי מערבים אותו כאן בעבירה והוא אפילו לא מודע לזה.

מקווה שתענו לי במהרה!

ותודה מראש.

תשובה

ב"ה

שלום רב,

לא נראה לי שיש רב שאמר להתחתן לפני השלמת הליך הגיור. אנא בדוק את הענין היטב.

בברכה,

שי