חופה בבית ובל''ג בעומר

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 19/11/06 10:51 כח בחשון התשסז

שאלה

לכבוד הרב שלום רב ושבוע טוב

נשמח מאד לשמוע את דעתך האם ניתן לקיים את טקס החופה בביתנו בחוג משפחה מצומצם, כמו כן האם ניתן לקיים את טקס החופה בל"ג בעומר ובדיוק מתי שכן ערב ל"ג בעומר השנה יוצר במוצא"ש?

אנו מודים לתשובתך

בכבוד רב,

ש'

תשובה

לשואלת שלום רב.
מותר לעשות חתונה בבית בחוג מצומצם. זה נתון לשיקול דעתכם. העניין הוא שצריך לזכור שזה אמור להיות רגע דרמטי ומשמעותי בחיי הזוג והמשפחה. ולכן בד"כ מעדיפים לעשות זאת בטקס גדול ורב רושם. אך כאמור אין חובה בכך.
אשכנזים נהגו להתחתן בל"ג בעומר עצמו. ולענין השעה, יש אצל האשכנזים מנהגים שונים. יש שמתחתנים גם אחרי ל"ג בעומר, ולשיטתם אפשר להתחתן גם בלילה. ויש שאינם מתחתנים אחרי ל"ג בעומר ועליהם לערוך את החופה עוד לפני שקיעה. אמנם אם אין לכם מנהג ברור אתם יכולים לסמוך על המקילים ולהתחתן גם בערב.
ספרדים נהגו להתחתן רק מל"ד ואילך.
בברכה
אפי קיציס