חוף נפרד

חדשות כיפה הרב דוד צוקרמן 18/04/07 19:10 ל בניסן התשסז

שאלה

לכבוד הרב שלום!

רציתי לדעת אם בחוף נפרד יש גברים בים שליד החוף של הנשים והם כמובן רואים את הנשים האם זה בעיה הלכתית להיכנס למים?

בתודה מראש וחודש טוב!

תשובה

הבעיה אינה הכניסה למים, אלא לבוש לא צנוע במקום שגברים נמצאים ורואים. אם יש מקום המיועד לנשים וגברים מגיעים לשם, מצד הדין נשים אינן חייבות לפתור את הבעיה של אותם גברים, כי האיסור העיקרי הוא עליהם והמקום אינו מיועד להם. לפנים משורת הדין יש אפשרות ללבוש לבוש צנוע. אם הגברים נמצאים במרחק שקשה לזהות פרטים רק רואים באופן כללי שיש שם אנשים, אין בעיה.