חוסר ביטחון עצמי

חדשות כיפה חברים מקשיבים 19/02/06 22:30 כא בשבט התשסו

שאלה

שלום.

יש לי הרגשה שאין לי מספיק ביטחון עצמי! אני לא מחפשת גאווה או ענווה אבל תחושה שאני יכולה להתמודד עם דברים.. אני טובה.. ושאני לא צריכה להשוות עם בנות אחרות..

אני אשמח אם תוכלו לעזור לי למצוא פיתרון איך לקבל ביטחון עצמי ולדעת לאהוב ולהעריך את עצמי..

אני לא חסרת ביטחון אך אני זקוקה ליותר!

בבקשה אל תפרסמו את השם והדואר אלקטרוני באתר.

תודה מראש..

יום טוב.

תשובה

שלום וברכה.
בטחון עצמי הוא דבר שאפשר וצריך לעבוד עליו ולשפר אותו, זה מצריך כח רצון ואמונה ואז תהיי בדרך הנכונה.
כתבת שאת לא מחפשת גאווה או ענווה,
גאווה באמת מידה מגונה, אנחנו לא צריכים לחפש אותה אלא לברוח ממנה.
ענווה, זו מידה ברוכה, אותה אנחנו כן צריכים לאמץ..
בעיני,ענווה זה בטחון עצמי טוב, לא נמו מידי ולא גבוה מידי.
בסטיגמה שלנו בחרה ענווה היא זו שבקושי שומעים אותה בכיתה, הולכת כשהגב קצת כפוף, ככשואלים בכיתה מי יודעת לצייר היא אף פעם לא תגיד שהיא למרות שהיא כן יודעת...
אך זוהי לא ענווה, זוהי שיפלות, הנמכת ה"אני", ביטול העצמיות שלה...
ענווה היא להיות מודע לעצמך, להעריך את היכולות שלך והכישורים שלך ולהשתמש בהם.
אם נחזור לדוגמא הקודמת,
בחורה ענווה כן תגיד שהיא יודעת לצייר ותתנדב לצייר את הציור לכיתה..
(בחורה גאוותנית, עוד לפני שיגמרו את המשפט תגיד שהא תעשה את זה הכי טוב ושהיא מציירת מהמם...ותחטוף את הבריסטול...)

לפי זה, זו חובה להעלות את הבטחון העצמי,וזו אפילו מצווה, כי רק כך אני מודעת לכוחות הנפלאים שה´ נתן לי, ורק ככה אני יכולה להשתמש בהם.
ה´ לא סתם נותן לנו כוחות ויכולות- הוא רוצה שנשתמש בהם!

מהי הדרך להיות עניו? מהי הדרך להעלות את הבטחון העצמי שלי?
עבודה. הרבה עבודה והרבה כוח רצון.
מה שאני ממליצה לך לעשות זה לקחת יומן, וכל ערב לשבת ולכתוב:
מה עשיתי טוב היום?
איזה כוחות חדשים גיליתי היום בעצמי?
מה עשה לי היום שמח וטוב?
מה אני יודעת לעשות טוב? ואיך אני יכולה להשתמש בזה לטובת הכלל?
לעשות בית ספר לעצמי על עצמי...
ואז בפעם הבאה שיבקשו מישהי שתצייר שלט לכיתה,
תעצרי רגע ותחשבי:
גיליתי על עצמי שאני יודעת לצייר?
אני יכולה לנסות לעזור לכיתה?
(הדוגמא הזו יכולה להשתנות לכל דבר ולכל יכולת וכישרון שתגלי בעצמך..)

ואל תחששי לנסות, את עוד יכולה להפתיע את עצמך!!
ואת בדרך הנכונה!!

אני מאחלת לך שתגלי הרבה דברים נפלאים על עצמך,
ושתראי כמה כוחות יש בך!
שתצליחי לראות כמה את נפלאה!

את מוזמנת בשמחה להמשיך איתי את השיחה..

הרבה בהצלחה
ותאמיני בכוחך, כי את יכולה!

חודש טוב ושמח
מיכל
mchy2@walla.com

קישורים:

הענווה סותרת את הביטחון העצמי! https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=41964
חוסר ביטחון עצמי – מה עושים? https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=43754
ביטחון עצמי נמוך (הרב עוזיאל אליהו): https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=44289
דימוי עצמי נמוך (הרב יוני מילוא): https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=39090