חו''ל

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 19/01/09 11:58 כג בטבת התשסט

שאלה

שלום, אני עכשיו בשנת שירות ראשונה, ומתלבטת לגבי שנה הבאה. אני חושבת על לעשות שנה שניה בחו"ל. יש לי מס' בעיות. דבר ראשון, האם אין פה ענין של עניי עירך קודמים? נכון שזו לא אותה עבודה, אבל יש מספיק דברים שיש לעשות בארץ בשנת שירוץ, והאם זה נכון דווקא להרחיק עד לחו"ל? עוד דבר שמפריע לי, זה שזה קצת עוצר את החיים. גם מבחינת לימודים לעצמי (אני מדברת על לימודי יהדות, אמונה) וגם מבחינת חתונה וכו'.. ולכן רציתי לדעת האם כדאי לצאת לשליחות בשנת שירות, או שאולי עדיף להשאיר שנה כזו לזמן מאוחר יותר...

תודה!

תשובה

אם כרגע אין שום חתן ממשי על הפרק, ומדובר על שרות לאומי במקום שאין בו בעיה של צניעות, אני חושב שיש לשקול זאת באור חיובי. זה מרחיב אופקים, ויכול לפתוח בפנייך גם כל מיני אפשרויות ביחס לעתידך.