חולה סכרת ביום כיפור .

חדשות כיפה הרב דוד לוי 15/09/10 14:51 ז בתשרי התשעא

שאלה

1. האם חולה בסכרת אשר נוטל אינסולין בהזרקה וכן נוטל כדורים בנוסף לאינסולין על מנת לאזן את רמת הסוכר בדם חייב לצום ביום הכיפורים? אם כן כיצד עליו לנהוג בנטילת האינסולין והתרופות?

2. בנוסף אדם החולה בלחץ דם גבוה מאוד הנוטל כדורים לאיזון לחץ הדם כיצד עליו לנהוג ביום כיפור לגבי התרופות?

תודה וגמר חתימה טובה!

תשובה

שלום לך

1. צריך לשאול את הרופא שמכיר את החולה ומעודכן במצבו.
צריך לשאול אותו האם הוא מספיק שתיה מזינה כמו מרק עוף מרק ירקות סמיך מאד וכד' או שצריך גם לאכול (בד"כ לא)
כמו כן צריך לשאול את הרופא כמה ליטר מרק ונוזלים החולה צריך לשתות במשך כל היום
אם שתי תשובות אלו יש להתקשר לרב בטלפון
ניתן להתקשר אלי 098987548

2. תרופות לאיזון לחץ דם ביום כיפור בולעים ללא מים - אין בכך בעיה.

גמר חתימה טובה דוד לוי