חולה הנוטה למות

חדשות כיפה הרב רונן לוביץ 20/03/08 00:15 יג באדר ב'

שאלה

האם מותר לא להתפלל לשלום חולה הנוטה למות?

אמא, נמצאת במצב של חולה הנוטה למות. האם ישנה התייחסות לדרך הראויה בתפילה - האם אבא צריך להמשיך ולהתפלל לשלומה ולרפאותה כשברור מה המצב - ואולי עדיף שלא להתפלל לשלומה? מותר לקוות או לבקש קיצור הסבל? אנחנו במבוכה גדולה. נודה ליעוץ. אהודי

תשובה

שלום רב,
אכן מצב זה קשה הוא ביותר לקרובים, וגורם לקונפליקט נפשי לא קל. לעניין שאלתך:
מצאנו כבר בתנ"ך דוגמאות של אנשים שהתפללו על עצמם שימותו, כגון: אליהו הנביא ויונה, ובגמרא עשה כן חוני המעגל. כמו כן לדעת רבו הפוסקים מותר להתפלל למותו של חולה נואש הסובל מייסורים. עם זאת יש שהסתייגו דווקא מכך שקרובי החולה יתפללו כך, משום שעליהם לדאוג לטפל בו, וחששו שתפילה כזו תרפה ידיהם בטרם עת, ועוד חששות כיוצא בזה.
נראה שהלכה למעשה הנכון ביותר הוא להתפלל שהקב"ה יקצר את סבלה של אמא ויצילה מייסוריה, ואני מצרף את תפילתי שכך יהיה ויתקצר סבלה וסבלכם.

כל טוב
רונן לוביץ