חובת נשים בתפילה.

חדשות כיפה הרב דוד צוקרמן 08/02/07 00:12 כ בשבט התשסז

שאלה

שלום כבוד הרב.

רציתי לדעת בכמה תפילות נשים חייבות? האם זה נכון שרק כאשר הם נשואות הם חייבות רק בתפילה אחת או גם ברווקותן??

אם גם ברווקותן הם צריכות להתפפל תפילה אחת,אז למה הם לא חייבות ב3 תפילות כמו הבנים?

תודה רבה מראש.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

אין הבדל בדיני תפילה בין נשואה לרווקה. (ה"איגרות משה" מביא דעה להבדל בתפילת שבת, בגלל הקידוש. לא שייך להרחיב כאן נושא זה).
מעיקר הדין נשים צריכות להתפלל תפילה אחת ביום, והרוצָה להוסיף – תבוא עליה ברכה.
תפילה, הכוונה לתפילת עמידה. אולם יש שיטה שנשים יכולות לומר בקשה כלשהי באיזה ניסוח שרוצות.
באשר להבדל בין בנים לבין בנות. עיקר דין תפילה לא תלוי בזמן מסויים. לכן גם נשים חייבות בתפילה. שלושת התפילות שתיקנו חכמים בזמנים קבועים הופכים את אותן תפילות למצוות עשה שהזמן גרמן, וממצוות אלה נשים פטורות. לכן נשים חייבות בעצם התפילה, אבל אינן חייבות בשלושת התפילות שחרית מנחה וערבית. אמנם יש שיטה שחכמים עצמם חייבו נשים בשתיים או אף בשלוש תפילות, אבל רוב הפוסקים אינם פוסקים כשיטה זו. קיומה של שיטה זו הוא שהביא כמה וכמה פוסקים לומר שנשים שרוצות להוסיף ולהתפלל שתיים או שלוש תפילות ביום הרי הן משובחות.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן