חובה עליי לצום?

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 13/03/14 11:08 יא באדר ב'

שאלה

שלום. מאוד קשה לי בצומות אני צריכה כל הזמו להיות במיטה.

אפילו ביום כיפור אני לא הולכת לתפילה של הבוקר ובקושי מצליחה להגיע לנעילה ביום כיפור האחרון הלכתי לנעילה והיו לי המון סחרחורות שהייתי חייבת לחזור הביתה ולשכב.

אני לא מפונקת, באמת קשה לי מאוד בצומות לא כואב לי הראש אבל יש לי סחרחורות אם אני עושה מאמץ הכי קטן.

כשיש לי אפשרות אני צמה גם את ד' התעניות, אני פשוט שוכבת במיטה כל היום.

אני עובדת כמנהלת חשבונות ובשבוע הסמוך ל15 לחודש אני חייבת!! להיות בעבודה. תענית אסתר (היום) נפל השנה בתאריך 13.3.14 וממש לא היתה לי אפשרות שלא לבוא. אני שמעתי שלא חייבים לצום אז פשוט אפילו לא התחלתי והיום שמעתי שזה לא נכון שהצום הזה לא חובה. האם נהגתי נכון? חשוב לי לדעת בשביל המקרה הבא.

תודה רבה,

פריידי

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

אכן בתענית אסתר שאינה אפילו מד' צומות שנזכרו בזכריה את יכולה להקל שלא לצום עקב סבלך.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן